SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Det finnes spesielle steder som får frem følelser som det ikke er lett å beskrive med ord. Fargene i landskapet, duften av naturen, den lette brisen…Dette er inntrykk som ofte bare kan uttrykkes gjennom kunsten. I prosjektet "One the Draw" ble noen av de mest representative internasjonale tegnere invitert til Kanariøyene for å gjenskape stemningene fra hver øy. Det eneste kriteriet var total kreativ frihet.

7 tegnere, 7 øyer og 7 dager. Resultatet ble en spektakulær reiseskilding som representerer Kanariøyenes stemninger.

av
Ekaterina
Koroleva

Lava i ulike jordfarger, en herdet flora som ikke gir slipp på fargene sine og den blåfargede glitringen som oppstår av at himmelen møter havet. Slik oppfatter unge Ekaterina Koroleva Lanzarote. Med sine tradisjonelle malerteknikker blandet med blekk, blyant og akvareller skaper denne talentfulle russiske tegneren et bilde av øyen basert på Cézar Manrique verk: Las Salinas eller La Graciosa.

Se hele verket

av
Malika
Favre

Gjennom en stil som baserer seg på enkle linjer og farger, setter Malika fokus på den mest spirituelle siden ved Fuerteventura. Geometrien, fargene, de fremhevede skyggene og fremfor alt, roen og ensomheten, er fremtredende i den franske kunstnerens tolkning av øyen. Himmel og jord, strand og fjell, mennesker og dyr. Det hele er i balanse i en harmonisk sameksistens.

Se hele verket

av
Paula Bonet

Paula Bonet skildrer de ulike sinnstemningene og intime følelsene som ble vekket i henne under oppholdet på Gran Canaria, i tråd med europeisk maletradisjon. Reisen avdekker følelser, minner og fortidens drømmer. Erfaring og landskap, natur og individ. Kontraster som vitner om en særdeles feminin følsomhet.

Se hele verket

av
Ben Heine

Den spesielle stilen til Ben Heine, som har trekk som går fra surrealismen til pop art, blir tatt fram når han tolker Tenerifes emblematiske ikoner som Auditoriet i Santa Cruz, klippene ved Los Gigantes og Teide. I prosjektet bruker den belgiske kunstneren mennesket som virkemiddel i øylandskapet der han skaper et animert miljø der fantasien går i ett med virkeligheten. En svært personlig tolkning av øyen.

Se hele verket

av
Jens
Magnusson

Den svenske tegneren, som er spesialist på barnetegninger, gjenskaper en fargerik og munter visjon av La Gomera, der mennskene lever i perfekt harmoni med naturen. Gjennom stø fargebruk, sammensetning og persontegninger illustrerer han et univers som gjenspeiler barnets uskyld, der overflod, sløseri og detaljerikdommen i flora og fauna spiller sentrale roller.

Se hele verket

av
Steve
Simpson

Etter mer enn 30 års erfaring, er fremdeles Steve Simpson i full vigør med en frisk og morsom stil som henter mange impulser fra grafisk design, typografi og tegning. Gjennom denne teknikken gjengir han sin egen tolkning av La Palma: Porís de Candelaria, Santa Cruz de La Palma, Fuente Santa… Øyeblikk som knyttes til steder og stemninger, utført med pedgogisk fremstillingsevne og en stor dose humor, for å få fram det som gjør livet verdt å leve.

Se hele verket

av
Mads Berg

Med sin utpregede reklamestil, plasserer Mads Berg et tenkende mennenske på El Hierro der det bor i naturlige omgivelser som definerer det som menneske, og han gjør det bevisst på at tilværelsen har en ende. Et innovervendt blikk, basert på farger som invaderes av disige skyer og skygger. Det er ikke rart at hans verk er representert på Designmuseet i Danmark.

Se hele verket

Hvis du vil lese mer om dette prosjektet og malerne, kan du gå til onthedraw.travel