SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

7 øyer, 7 historier 7 øyer, 7 historier

På kanariøyene oppstår det tusenvis av historier hver dag. Tusen, kanskje millioner personlige opplevelser som gjør øyene til et spesielt sted fylt av uforglemmelige øyeblikk.

#7stories er et kunstnerprosjekt som ønsker å få fram Kanariøyene fra ulike synsvinkler. Med dette formålet ble syv av de største “video tellers” fra Vimeo-plattformen invitert til Kanariøyene for å fange opp, gjennom kameralinsen, disse opplevelsene som gjør hver øy uforglemmelig. Et personlig blikk der følelsene og følsomheten til de som gjennomfører dem spiller hovedrollen. Resultatet ble spektakulært: 7 audiovisuelle presentasjoner, like forskjellige og overraskende som selve øyene.
TUSENVIS AV
INNTRYKK ER
BLITT DELT
Filmene ble spilt inn i løpet av høsten-vinteren 2013 og ble publisert i begynnelsen av 2014. Prosjektet ble straks en slager, og to av de syv videoene ble klassifisert som Staff Pick (videoer som anbefales spesielt av Vimeos eksperter.) På litt over en uke hadde de fått mer enn 500 000 avspillinger, og mot slutten av året hadde de blitt sett av mer enn én og en halv million brukere. Alle ble inkludert i forskjellige reisekanaler og -blogger, takket være den audiovisuelle kvaliteten og den originale vinklingen. Hvis du planlegger en reise til Kanariøyene, anbefaler vi at du tar deg et minutt og se øyene fra disse unge filmskapernes ståsted.

Lanzarote
AV LEA AMIEL
OG NICOLAS LIBERSALLE

EDette kreative paret ble så betatt av landskapet og inntrykkene de fikk der at de kalte filmen for The Lanzarote Effect Lanzarote-effekten). En tolkning av den magiske og tusenårgamle virkelighetsverdenen, der alt er spesielt: jorden, himmelen, skikkene og fremfor alt, menneskene på øyen, og som denne videoen er en hyllest til.

Fuerteventura
AV ANDRO KAJZER

I dette forslaget fra den slovenske regisøren oppleves inntrykkene gjennom detaljene. Det handler om en video med en spesiell rytme og en stil som er omhyggelig planlagt, der vann og vind spiller hovedrollene og er elementene som definerer livet på Fuerteventura.

Gran
Canaria
AV RICK MEREKI

Rick Mereki tolker øyen Gran Canaria som en kaleidoskopisk scene fylt av liv og intense inntrykk. Resultatet er en spennende video som er kalt Mirrorlapse.

Tenerife
AV MATTY BROWN

Tenerife er et flott minne. Slik presenterer Matty Brown øyen i The Edge of Earth (Verdens ende), som en rekke tanker som kommer etter hverandre og gjenskaper turen på øyen. Syv intense dager gir anledning til alle slags følelser.

La Gomera
AV JUAN RAYOS

A Volcano in the Sea (en vulkan i havet) er en audiovisuell betraktning om en manns forhold til omgivelsene og fortiden. En reise i La Gomera natur og tradisjoner, som tar utgangspunkt i en persons ensomhet.

La Palma
AV
GUNTHER GHEERAERT

Det har fått navnet Tales of Life (Fortellinger fra Livet) og videoprodusenten reiser rundt på en øy som defineres som et sted der man kan gjenfinne roen og hygge seg. I de tre minuttene denne videoen varer fokuseres det på det intime, tradisjonene og det som er ekte.

El Hierro
AV JEAN JULIEN

Forslaget til den franske produsenten er en originalreise i det indre av øyen El Hierro. En video der det fokuseres på strukturene, folklore, gastronomi og tradisjoner som utgangspunkt for øyens fremtid, representert av barna på øyen.