SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her
05-Februar-2021

HEI!

På Kanariøyene jobber vi intenst hver eneste dag for at du skal kunne besøke oss med så gode forhold som mulig både når det gjelder sikkerhet, hygiene og kvalitet. For øyeblikket har vi de laveste smittetallene i Spania.

Hvis du skal reise på ferie til øygruppen i nærmeste framtid, vil du finne nyttig informasjon her.

1Hvem kan besøke Kanariøyene?

Du kan besøke Kanariøyene så sant du reiser fra et land i EU, i Schengen-området eller fra et annet land som Spania har innreiseavtale med. Disse landene er Australia, Canada, Kina, Sør-Korea, Georgia, Japan, New Zealand, Rwanda, Thailand, Tunisia og Uruguay.

Med tanke på hjemreisen anbefaler vi deg alltid å informere deg om hvilke krav og anbefalinger som gjelder i hjemlandet ditt.

2Må jeg gjennom spesielle prosedyrer før jeg kan reise til Kanariøyene?

Alle som kommer til Kanariøyene på ferie, må gå gjennom en sanitær kontroll. Denne kontrollen er forskjellig avhengig av situasjonen du befinner deg i: 

Hvis du reiser fra et høyrisikoområde utenfor Spania:

 • Negativ PCR-, RT-LAMP, eller antigen test utført innen 72 timer før ankomst til Kanariøyene. 
 • Sanitærkontroll på flyplassen består av å ta kroppstemperaturen (feber vil forstås som en kroppstemperatur som er lik eller større enn 37,5 ° C) og visuell verifisering av fraværet av symptomer.

Hvis du reiser fra et lavrisikoområde utenfor Spania: 

 • Helsekontrollskjema (FCS) som du må fylle ut og signere elektronisk før du reiser til Kanariøyene. 
 • Diagnostisk test av aktiv infeksjon av COVID-19 med negativt resultat utført innen 72 timer før ankomst til Kanariøyene. Du må presentere det under innsjekking på turistinnkvarteringen du velger. Barn under 6 år behøver ikke presentere noen form for negativ diagnostisk test. Testen må godkjennes av helsemyndighetene i ditt land eller EU. 

  De aksepterte testene er PCR (COVID-19 RT-PCR), TMA er også godkjent, og Raske tester for påvisning av SARS-CoV-2-antigener med en spesifisitet på mer enn 97% og en følsomhet på mer enn 80%, i henhold til deres tilsvarende homologering

 • Sanitærkontroll på flyplassen som består av å ta kroppstemperaturen (feber vil forstås som en kroppstemperatur som er lik eller større enn 37,5 ° C) og visuell verifisering av fraværet av symptomer.

Hvis du reiser fra en annen landsdel av Spania og ikke skal oppholde deg på et regulert turiststed:

 • Attest på diagnostisk test for aktiv covid-19-infeksjon med negativt resultat. Testen må utføres i løpet av de siste 72 timene før ankomst Kanariøyene. Obligatorisk mellom 18. desember 2020 og 15. februar 2021. Før turen din må du sende resultatet på prøven på e-post til adressen pdiasviajes@gobiernodecanarias.org sammen med flynummer og ankomstdato i emnet. 

  De aksepterte testene er PCR (COVID-19 RT-PCR), TMA er også godkjent, og Raske tester for påvisning av SARS-CoV-2-antigener med en spesifisitet på mer enn 97% og en følsomhet på mer enn 80%, i henhold til deres tilsvarende homologering

 • I unntakstilfeller vil det være mulig å gjennomgå testen innen 72 timer etter ankomst til Kanariøyene eller velge isolasjon i 14 dager.

Hvis du reiser fra en annen landsdel av Spania og skal oppholde deg på et regulert turiststed:

 • Må du kunne vise ved ankomst til øyene at du har reservasjon i en turistinnkvartering.
 • Diagnostisk test av aktiv infeksjon av COVID-19 med negativt resultat utført innen 72 timer før ankomst til Kanariøyene. Du må presentere det under innsjekking på turistinnkvarteringen du velger. Barn under 6 år behøver ikke presentere noen form for negativ diagnostisk test. Testen må godkjennes av helsemyndighetene. Her en liste over noen autoriserte sentre i Spania. 

  De aksepterte testene er PCR (COVID-19 RT-PCR), TMA er også godkjent, og Raske tester for påvisning av SARS-CoV-2-antigener med en spesifisitet på mer enn 97% og en følsomhet på mer enn 80%, i henhold til deres tilsvarende homologering

For alle reisende er det absolutt nødvendig å informerer seg om reiseoperatørens eller flyselskapets betingelser før reisen til Kanariøyene.

3SÆRSKILTE TILTAK PÅ VISSE ØYER

Frem til  11.02.2021 er det restriksjoner på innreise til øyer som befinner seg på alarmnivå 3 og 4. Bare personer i følgende kategorier får innreise:

 • Reisende på gjennomreise

 • Reisende som kommer fra internasjonale flyvninger, det spanske fastlandet og Balearene, og som innlosjerer seg på et registrert overnattingssted for turister.

 • Reisende fra et hvilket som helst avreisested som reiser hjem til egen bolig eller på besøk til familie eller nære slektninger.

 • Andre unntak beskrives i artikkel 6 i kongelig resolusjon 926/2020, datert 25. oktober, publisert i BOE.

Disse innreiserestriksjonene gjelder ikke øyer som befinner seg på nivå 1 og 2.

 

ALARMNIVÅ 1

ALARMNIVÅ 2

ALARMNIVÅ 3

ALARMNIVÅ 4

Tenerife

 

x

 

 

Gran Canaria

 

 

x

 

Lanzarote

 

 

 

x

Fuerteventura

 

x

 

 

La Palma

x

 

 

 

La Gomera

x

 

 

 

El Hierro

 

x

 

 

La Graciosa

 

 

 

x

Under oppholdet plikter turister å følge de aktuelle reglene for hvert alarmnivå. Se oversikt over reglene nedenfor:

 

ALARMNIVÅ 1

ALARMNIVÅ 2

ALARMNIVÅ 3

ALARMNIVÅ 4

RESTRIKSJONER PÅ INN- OG

UTREISE FRA ØYEN

NEI

NEI

JA

 

JA

PORTFORBUD

Mellom kl. 00.00 og 06.00

Mellom kl. 23.00 og 06.00

Mellom kl. 22.00 og 06.00

Mellom kl. 22.00 og 06.00

MØTER

MELLOM PERSONER SOM IKKE ER I SAMME HUSSTAND

Maks 6 personer

Maks 4 personer

Bare på serveringssteder og

maks 4 personer

 

Maks 2 personer

HOTELL OG RESTAURANTNÆRING

Stengetid kl. 00.00

maks 6 spisegjester

Stengetid kl. 23.00

maks 4 spisegjester

Kun uteservering med 50 % kapasitet og

til kl. 22.00

 

Stengetid kl. 18.00

 

IDRETTSANLEGG

Åpent,

grupper på maks 6 personer

Åpent,

grupper på maks 4 personer

Lukket

 

 

Lukket

KOLLEKTIVTRANSPORT

Fungerer som normalt

50 % kapasitet

50 % kapasitet

 

MARKEDER

Kun i friluft

Ikke tillatt

Ikke tillatt

Ikke tillatt

OFFENTLIGE ARRANGEMENTER

Ikke tillatt

Ikke tillatt

Ikke tillatt

 

Ikke tillatt

UTELIV

Ikke tillatt

Ikke tillatt

Ikke tillatt

Ikke tillatt

 

4Jeg er usikker på testene:

Og hva bør den innholde?

Hvis du reiser fra et høyrisikoområde utenfor Spania: De aksepterte testene er PCR (COVID-19 RT-PCR),  RT-LAMP (Reverse Transcriptase Loop-Mediated Isothermal Amplification) og TMA er også godkjent.

I alle andre tilfeller: raske tester for påvisning av SARS-CoV-2-antigener med en spesifisitet på mer enn 97% og en følsomhet på mer enn 80%, i henhold til deres tilsvarende homologering.

Du trenger et dokument- eller digitalt sertifikat som inneholder følgende informasjon fra testen: navn, etternavn og dokumentasjonsnummer på personen som utfører testen, autorisert helseorgan eller enhet som utfører den, kontaktinformasjon, type test utført, merkevare og godkjenning av testen, der det er hensiktsmessig, dato og klokkeslett for gjennomføring og resultat av testen. Ved antigentester må den homologerte spesifisiteten og følsomheten reflekteres. Det anbefales at sertifikatet er på spansk eller engelsk.

Jeg er bosatt på Kanariøyene. Må jeg legge frem negativt testresultat for å kunne ta inn på et overnattingssted for turister på Kanariøyene?
Nei. Du må legge frem bevis på at du er bosatt på Kanariøyene. Du må også legge frem en egenerklæring om at du ikke har forlatt Kanariøyene i løpet av de siste 15 dagene før du ankommer overnattingsstedet, og at du ikke har hatt symptomer som kan tyde på covid-19 i denne perioden. 

Jeg har tenkt å oppholde meg på øyene over lengre tid. Må jeg teste meg hver gang jeg bytter overnattingssted?

Nei, du trenger bare å bevise sammen at du gjorde testen 72 timer før du ankom Kanariøyene. Hvis det har gått 15 dager siden ankomst, må du sende inn en ansvarlig erklæring om at du de siste 15 dagene ikke har hatt symptomer som er kompatible med COVID-19.

Er det obligatorisk med en test også når man forlater Kanariøyene?  

Nei, men det kan være at hjemlandet ditt krever det. Vi anbefaler deg alltid å informere deg om hvilke krav og anbefalinger som gjelder i hjemlandet ditt.  

Kan jeg ta en test på Kanariøyene før jeg reiser hjem?
Ja, det er klart du kan det. Kanariøyene har et førsteklasses helsevesen. Overnattingsstedet kan informere deg om nærmeste sted der du kan ta en godkjent diagnosetest. Se også vår oversikt over godkjente steder på Kanariøyene der du kan ta prøven.

 

 

5Hvilke sikkerhetstiltak kan jeg forvente på flyplassen og/eller flyet?

Husk at det er påbudt med munnbind på flyplassen og på hele flyreisen. Du må dessuten følge alle sikkerhetsinstrukser både fra flyselskapet og luftfartsmyndighetene.

Vi anbefaler deg å sjekke inn på nettet for å unngå unødvendige prosedyrer på flyplassen. Husk at mange flyselskaper ikke lenger tillater håndbagasje i kabinen, bortsett fra en personlig eiendel som får plass under setet.

 

6Kan jeg bevege meg fritt mellom øyene?

Ja, selvsagt kan du det. En av de store fordelene ved å besøke Kanariøyene er at du kan besøke flere øyer på samme reise. Øyene er svært forskjellige fra hverandre, og det gjør reisen mye mer givende og interessant.

 

Nå foregår transporten mellom øyene som normalt. Daglige avganger gjør at det er enkelt å bevege seg rundt, både med fly og båt. Binter  og Canaryflystår for flyvninger mellom øyene, mens Fred OlsenArmasBiosfera Express og Líneas Romero står for fergeforbindelser.

 

7Hva må jeg vite før jeg ankommer Kanariøyene? Sikkerhetstiltak.

Vi her på Kanariøyene har jobbet utrettelig de siste månedene for at du skal kunne komme på besøk til oss og ha en trivelig ferie med maksimal sikkerhet og trivsel.

 

Som del av disse tiltakene må du laste ned appen RadarCOVID på mobilen din. Dette er obligatorisk. Appen er en mobilapp for smittevarsling som er tilgjengelig både på iPhone og Android. Den vil varsle deg om hvilken fare det er for å bli utsatt for covid-19 der du befinner deg.

 

I tillegg må du kjenne til de viktigste tiltakene som er iverksatt for å ivareta din helse og sikkerhet:

Generelle tiltak:

 • Bruk av munnbind er påbudt for personer over 6 år i gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs, med unntak av inntak av mat og drikke, treningsaktiviteter og/eller funksjonshemming eller luftveissykdom.
 • Trygg avstand mellom personer (fastsatt til 1,5 meter).
 • Skjerpet personlig hygiene ved bruk av håndvask eller hånddesinfeksjon.
 • Godt renhold og desinfeksjon av lokaler og materiell på steder der det foregår aktiviteter (spesielt toaletter og lignende fellesområder).

Spesifikke tiltak:

  • I gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs er det påbudt med munnbind uavhengig av om trygg avstand på 1,5 meter kan overholdes eller ikke.

   I tillegg er det forbudt å røyke eller bruke apparater for inhalering av tobakk dersom det ikke er mulig å garantere at en avstand på 2 meter til andre personer overholdes.
  • Offentlige transportmidler / kollektivtransport. Bruk av munnbind er påbudt for personer over 6 år, med unntak av personer med funksjonshemming eller luftveissykdom. På turistbusser vil passasjerene bli tildelt sete.
  • Overnattingssteder for turister. Kapasiteten i fellesområder begrenses i samsvar med kravet til minimumsavstand. Dette gjelder også i sammenheng med underholdning og gruppeaktiviteter. Buffetservering kan foregå med assistanse, der maten serveres på tallerken individuelt. Eventuelt kan den foregå i form av selvbetjening med skjermer foran matdiskene.
  • Strender, bassenger og andre naturområder. Bruk av munnbind er påbudt i adkomst til strender og bassenger, og når man forflytter seg eller spaserer på disse stedene. De eneste unntakene er når man bader, eller oppholder seg på et bestemt sted uten å forflytte seg og med anbefalt trygg avstand til andre personer.

 

 • Aktiv turisme. Aktiv turisme i friluft medfører liten risiko og foregår vanligvis i mindre grupper. Vær likevel oppmerksom på at det ikke er tillatt å dele på personlig sportsutstyr, og at det er fastsatt spesifikke protokoller for rengjøring og desinfeksjon.

8Hva bør jeg gjøre personlig for å unngå smitte?

Regjeringen på Kanariøyene anbefaler at alle borgere tar disse personlige beskyttelsestiltakene:

 • Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel 
 • Dekk nese og munn med en engangs ansiktsserviett når du hoster eller nyser, og kast servietten umiddelbart etterpå
 • Hold minst 1,5 meters avstand til personer som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer)
 • Bruk masken på offentlige veier, uteområder og lukkede rom for offentlig bruk.

9Hva bør jeg gjøre hvis jeg utvikler symptomer mens jeg oppholder meg på Kanariøyene? Helseforsikring for covid-19.

Hvis du har symptomer som hoste, feber, pustevansker eller nedsatt allmenntilstand, må du isolere deg på overnattingsstedet ditt og ringe telefonnummeret 900 112 061 for å få råd og henvisning til et egnet helsesenter.
Husk at du må ha på deg munnbind når du besøker helsesentre på øyene, og unngå å berøre noe som helst med hendene.

Siden det viktigste er din helse og trivsel, tilbyr vi på Kanariøyene en gratis forsikring hos forsikringsselskapet AXA som dekker alle utgifter knyttet til covid-19. Klikk her for å lese om denne forsikringen.

Hygieneanbefalinger:

Lavamanos

Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel

Toallitas

Dekk nese og munn med en engangs ansiktsserviett når du hoster eller nyser, og kast servietten umiddelbart etterpå

Distancia de seguridad

Hold minst 1,5 meters avstand til folk som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer)

Barbijo

Bruk av munnbind er påbudt på kollektivtransport, i gater og på plasser og andre offentlige eller allment tilgjengelige steder både utendørs og innendørs, uavhengig av om trygg avstand på 1,5 meter kan overholdes eller ikke

Hvis du har symptomer, ring:

900 112 061

Fiebre

Feber

Tos

Hoste

Falta de aire

Pustevansker