SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her
28-Mars-2022

HEI!

På Kanariøyene jobber vi intenst hver eneste dag for at du skal kunne besøke oss med så gode forhold som mulig både når det gjelder sikkerhet, hygiene og kvalitet. Vi informerer om at i skrivende stund er over 78.8% av befolkningen vaksinert mot covid-19. Dette tallet er over gjennomsnittet i Europa.

Hvis du skal reise på ferie til øygruppen i nærmeste framtid, vil du finne nyttig informasjon her.

11. KRAV VED INNREISE TIL SPANIA (og Kanariøyene):

Du kan besøke Kanariøyene så sant du reiser fra EU, et land i Schengen-området eller et annet land som Spania har innreiseavtale med.

 Alle innreisende er pålagt å informere seg om reiseoperatørens eller flyselskapets vilkår før de reiser til Kanariøyene.

1.1. HVIS DU REISER FRA LAND MED RISIKO* INNENFOR EU OG SCHENGEN-OMRÅDET

* Land som er oppført i følgende liste.

Kontrollskjema. Det anbefales å fylle ut skjemaet digitalt og vedlegge all nødvendig dokumentasjon for at kontrollen på flyplassen skal gå raskere (fast control). Hvis du reiser med cruiseskip, må du fylle ut dette skjemaet.

Personer over 12 år må i tillegg oppfylle ett av de følgende kravene:

a)  Vaksinesertifikat med status som fullvaksinert mot covid-19.

b)  Diagnostisk test for aktuell covid-19-infeksjon med negativt resultat. Godkjente tester er antigentest tatt innen 24 timer før ankomst Spania og NAAT-test (PCR, RMA, LAMP) tatt innen 72 timer før ankomst Spania.

c)  Sertifikat for gjennomgått sykdom som bekrefter innehaverens immunitet etter covid-19-sykdom, utstedt minst 11 dager etter den første positive NAAT-testen (PCR, TMA, RT-LAMP). Sertifikatet er gyldig i 180 dager.

 

Unntaksvis kan visse tilfeldig valgte passasjerer bli pålagt å avlegge diagnostisk test for aktuell covid-19-infeksjon i løpet av førtiåtte timer etter ankomst. Resultatet av denne testen må formidles til helsetjenester for utland gjennom kanalen som oppgis for dette formålet.

 

1.2.  HVIS DU REISER FRA LAND MED LAV RISIKO INNENFOR EU OG SCHENGEN-OMRÅDET

Kontrollskjema. Det anbefales å fylle ut skjemaet digitalt og vedlegge all nødvendig dokumentasjon for at kontrollen på flyplassen skal gå raskere (fast control). 

Hvis du reiser med cruiseskip, må du fylle ut dette skjemaet.

 

1.3.  HVIS DU REISER FRA ET TREDJELAND OG DU ER IKKE EU-SAMFUNNSBORGER

Passasjerene må oppfylle følgende krav:

 1.  Kontrollskjema. Det anbefales å fylle ut skjemaet digitalt og vedlegge all nødvendig dokumentasjon for at kontrollen på flyplassen skal gå raskere (fast control). Hvis du reiser med cruiseskip, må du fylle ut dette skjemaet.
 2. Vaksinesertifikat med status som fullvaksinert mot covid-19. Medpassasjerer under 12 år er unntatt dette kravet. Personer som er bosatt i Storbritannia og som reiser direkte derfra, må ha vaksinesertifikat ved ankomst Spania eller Sertifikat for gjennomgått sykdom.
 3. Passasjerer over 12 år eller under 18 år må møte en negativ PCR-test tatt maksimalt 72 timer før ankomst, hvis de ikke er skikkelig vaksinert

   

 4. I tillegg kreves det bevis på diagnostisk test for aktuell covid-19-infeksjon med negativt resultat, uavhengig av status når det gjelder vaksine eller gjennomgått sykdom, utelukkende for tredjeland med høy risiko. Godkjente tester er antigentest tatt innen 24 timer før ankomst Spania og NAAT-test (PCR, RMA, LAMP) tatt innen 72 timer før ankomst Spania. Finn ut om landet ditt har risiko her 

 Tredjeland som ikke anses for å ha risiko, er unntatt fra disse reglene. Passasjerer fra slike land kan følge vilkårene for innreise fra land med risiko i EU og Schengen-området (se punkt 1.1). Mer informasjon her 

 

1. 4. HVIS DU REISER FRA SPANSK TERRITORIUM

For øyeblikket er det ingen restriksjoner på reiser til Kanariøyene fra noe annet sted i spansk territorium. Det betyr at det er tillatt å reise mellom øyene og fra fastlandet.

hvis de ikke er skikkelig vaksinert

 

2Jeg er usikker på testene:

Er det obligatorisk med en test også når man forlater Kanariøyene?  

Nei, men det kan være at hjemlandet ditt krever det. Vi anbefaler deg alltid å informere deg om hvilke krav og anbefalinger som gjelder i hjemlandet ditt.  

Kan jeg ta en test på Kanariøyene før jeg reiser hjem?
Ja, det er klart du kan det. Kanariøyene har et førsteklasses helsevesen. Overnattingsstedet kan informere deg om nærmeste sted der du kan ta en godkjent diagnosetest. Se også vår oversikt over godkjente steder på Kanariøyene der du kan ta prøven.

 

3Hvilke sikkerhetstiltak kan jeg forvente på flyplassen og/eller flyet?

Husk at det er påbudt med munnbind på flyplassen og på hele flyreisen. Du må dessuten følge alle sikkerhetsinstrukser både fra flyselskapet og luftfartsmyndighetene.

Vi anbefaler deg å sjekke inn på nettet for å unngå unødvendige prosedyrer på flyplassen. Husk at mange flyselskaper ikke lenger tillater håndbagasje i kabinen, bortsett fra en personlig eiendel som får plass under setet.

4Kan jeg bevege meg fritt mellom øyene?

Ja, selvsagt kan du det. En av de store fordelene ved å besøke Kanariøyene er at du kan besøke flere øyer på samme reise. Øyene er svært forskjellige fra hverandre, og det gjør reisen mye mer givende og interessant.

Nå foregår transporten mellom øyene som normalt. Daglige avganger gjør at det er enkelt å bevege seg rundt, både med fly og båt. Binter  og Canaryflystår for flyvninger mellom øyene, mens Fred OlsenArmasBiosfera Express og Líneas Romero står for fergeforbindelser.

5Hva må jeg vite før jeg ankommer Kanariøyene? Sikkerhetstiltak.

Generelle tiltak:

 • Bruk av munnbind er obligatorisk for voksne og barn over 6 år i lukkede, offentlig tilgjengelige rom (unntatt når det inntas mat), og i friluft når det ikke er mulig å holde trygg avstand på 1,5 meter til andre personer. Personer med nedsatt funksjonsevne eller kroniske luftveissykdommer er unntatt påbudet om bruk av munnbind.
 • Trygg avstand mellom personer (fastsatt til 1,5 meter).
 • Skjerpet personlig hygiene ved bruk av håndvask eller hånddesinfeksjon.
 • Godt renhold og desinfeksjon av lokaler og materiell på steder der det foregår aktiviteter (spesielt toaletter og lignende fellesområder).

6Hva bør jeg gjøre personlig for å unngå smitte?

Regjeringen på Kanariøyene anbefaler at alle borgere tar disse personlige beskyttelsestiltakene:

 • Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel 
 • Dekk nese og munn med en engangs ansiktsserviett når du hoster eller nyser, og kast servietten umiddelbart etterpå
 • Hold minst 1,5 meters avstand til personer som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer)

7Hva bør jeg gjøre hvis jeg utvikler symptomer mens jeg oppholder meg på Kanariøyene?

Hvis du har symptomer som hoste, feber, pustevansker eller nedsatt allmenntilstand, må du isolere deg på overnattingsstedet ditt og ringe telefonnummeret 900 112 061 for å få råd og henvisning til et egnet helsesenter. +34 922 842 279 og +34 928 846 579 internasjonale telefonsamtaler.
Husk at du må ha på deg munnbind når du besøker helsesentre på øyene, og unngå å berøre noe som helst med hendene.

8VIKTIG MELDING: FRA OG MED 3. MARS 2022 ER COVID-19-REISEFORSIKRINGEN OPPHEVET.

Hygieneanbefalinger:

Lavamanos

Vask hendene ofte med vann og såpe eller alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel

Toallitas

Dekk nese og munn med en engangs ansiktsserviett når du hoster eller nyser, og kast servietten umiddelbart etterpå

Distancia de seguridad

Hold minst 1,5 meters avstand til folk som du ikke bor sammen med (med eller uten symptomer)

Barbijo

Bruk av munnbind er obligatorisk for voksne og barn over 6 år i lukkede, offentlig tilgjengelige rom, og i friluft når det ikke er mulig å holde trygg avstand på 1,5 meter til andre personer.

Hvis du får symptomer på covid-19 i løpet av oppholdet på Kanariøyene: 

900 112 061(Kun for telefonsamtaler i spansk territorium, ved symptomer på covid-19.) +34 922 842 279 og +34 928 846 579 internasjonale telefonsamtaler

Fiebre

Feber

Tos

Hoste

Falta de aire

Pustevansker