SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

En

Stjernedestinasjon

Kanariøyene er et unikt reisemål for astroturisme, ettersom det er et av de beste stedene i verden når det gjelder å se stjerner – uansett årstid. Dette skyldes den gode geografiske plasseringen til disse øyene samt den klare himmelen.

Uansett om du drar til et av de store internasjonale observatoriene eller på en nattur med en profesjonell guide, kan du her føle deg nærmere universet enn noen gang før. Studer en stjerne nøye, og kanskje ser du fremtiden din. Eventuelt kan du ønske deg noe.

Og hvem vet? Kanskje går det i oppfyllelse.
/
Beskyttede
Himmellandskap
Brisen fra passatvinden og den termiske isolasjonen den skaper, hindrer at det danner seg skyer. Derfor er himmelen på Kanariøyene den reneste og klareste i hele Europa. I tillegg er den beskyttet av en lov ved navn Ley sobre la Protección de la Calidad Astronómica de los Observatorios. Denne styrer tillatt lysforurensning, radioelektrisk forurensning og atmosfærisk forurensning og regulerer flyruter, slik at ingenting kommer i veien for observasjonen av himmellegemer.
/
Se Universet På Nært
Hold
Kanariøyene kan skilte med astronomiske installasjoner i verdensklassen. Disse befinner seg 2400 meter over havet og omfatter Gregor-teleskopet på Tenerife, som er det største teleskopet i Europa, og observatoriet Roque de los Muchachos på La Palma. Begge disse sentrene er åpne for publikum og tilbyr omvisninger der de deler funnene sine med de besøkende.
Det finnes også en rekke bedrifter som organiserer guidede natturer og stjernekikking fra storslåtte utsiktspunkter.

Du kan se alle stjernetegnene som er synlige fra Kanariøyene, i dette virtuelle planetariet.
3 Starlight-Reservater
Kanariøyene har tre Starlight-reservater og er dermed på førsteplass på listen over steder som har mottatt denne sertifiseringen. Dette er steder der himmelen ikke er påvirket av lysforurensning. På Kanariøyene gjelder dette følgende steder: Øyene La Palma og Fuerteventura og fjelltoppene på Tenerife.
STARLIGHT-DESTINASJON
I tillegg til å kunne garantere stjernehimmel fri for lysforurensning, har Gran Canaria en rekke infrastrukturer og turistaktiviteter som er fokusert på at denne naturressursen skal beskyttes og oppleves med glede. Det er derfor den er anerkjent som «Starlight-turistdestinasjon»
I tillegg er Tenerife for øyeblikket på førsteplassen på EU Sky Route, som er et prosjekt som er støttet av EU, og som jobber for å finne nye ruter for astroturisme i Europa.
Himmelen Over De
/
7 Øyene

La Palma

Mirador de San Borondón ligger på vestsiden av øya og har en krystallklar utsikt til nordstjernen og stjernebildene Kassiopeia og Kefeus.

Lanzarote

På måneløse sommernetter kan du dra til utsiktspunktet Peñas del Chache, som ligger nord for Haría, for å se tekanneformen til Skytten og Skorpionen tegne seg rødt mot himmelen.

Fuerteventura

Fra utsiktspunktet Morro Velosa kan du klart og tydelig se W-en til Kassiopeia og Lille bjørn, der nordstjernen peker mot nord.

Gran Canaria

En På 1700 meters høyde finner du Llanos de Garañón, som er et av de beste stedene å se stjernebildene Tvillingene, Kusken, Tyren og Orion. De er spesielt tydelige på vårnetter.

La Gomera

Situado a 1.487m de altitud, Alto de Garajonay er et vakttårn som ligger på 1487 meters høyde, og dette er et perfekt sted å se stjernebildene Skytten og Skorpionen på, som følge av at det er så godt som ingen lysforurensning her.

El Hierro

Frem til 1885 gikk nullmeridianen gjennom Cabo de Orchilla, og fyrtårnet ved Orchilla ble bygget på den. Dette er et ideelt sted for å se stjernebildet Tyren med enorm klarhet.

Tenerife

Utsiktspunktet El Palmar, som ligger i kommunen Buenavista, er et utmerket sted å se Orion og de to hundene hans, Store hund og Lille hund på – spesielt rundt nyttår.