SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Smaker

Med

Opphavsgaranti

Du kan lære mye om et land fra den lokale gastronomien. Derfor er det ikke rart at Kanariøyene har et kjøkken som er fullt av kontraster – godt krydrede retter med ferske og sunne ingredienser og frukt fra et temperert klima med vulkansk jordsmonn, noe som gir en helt spesiell smak. I tillegg er mange av produktene herfra laget for hånd på gamlemåten og beskyttet med opphavsgaranti, for eksempel enkelte oster og viner.

Oppdag Kanariøyene – de er ikke bare en fryd for øynene, men også for ganen.
/
Lokale
Produkter
Det kanariske kjøkkenet bruker mange karakteristiske ingredienser, for eksempel mais og poteter, som får en spesiell tekstur som følge av den vulkanske jorden på øyene, og et bredt utvalg lokal fisk, for eksempel vieja, mero og cherme. Selvfølgelig brukes også de internasjonalt anerkjente kanariske bananene, som er blant verdens mest fullverdige og smakfulle frukter.

Men det som løfter det kanariske kjøkken til et helt eget nivå, er produktene med opphavsgaranti. Overalt på øyene finner du utsøkte viner med egen opphavsgaranti, og i disse kan du formelig føle den vulkanske kraften i hver munnfull. De tradisjonelt produserte ostene, for eksempel Majorero, Palmero og Flor de Guía, har ikke bare sitt eget DOP-merke, men er også anerkjent i hele verden.
Se vingårder Se ysterier
Fyll kofferten
Geitost
Fuerteventura
Palmesirup
La Gomera
Malvasía-vin
Lanzarote
Havsalt
La PALMA
Tradisjonelle poteter
Tenerife
Quesadillas
El Hierro
Kanarisk rom
Gran Canaria
/
Tapasruter Og
Tradisjonelle Retter
En kulinarisk rundtur på de forskjellige øyene gir mange hyggelige overraskelser. Alle har imidlertid én tradisjon til felles: alle har en egen vri på de forskjellige rettene.

Kokte småpoteter med skall og sterk mojo-saus er kanskje den best kjente retten fra Kanariøyene, ved siden av escaldón, som er laget av maismel og fiskekraft. Du kan prøve dem på et bredt utvalg av restauranter som er spesialisert på det kanariske kjøkken, og her kan du også smake på andre typiske retter som ropa vieja, cazuelas, sancocho og carajacas.
Se restauranter
/
Det Kanariske Kjøkken
Hjemme Hos Deg
Hvis du savner kanariske retter som «papas arrugadas con mojo picón» (kokte småpoteter med skall og sterk mojo-saus) når du kommer hjem, har du oppskriften her, slik at du kan lage retten selv.

Ingredienser

(4 porsjoner)

TIL POTETENE

1 kg poteter
200 g grovt salt

Til den sterke mojo-sausen

2–4 tørkede chilipepper
1 hel hvitløk
1 teskje salt
200 ml olivenolje
50 ml eddik
1 teskje karve
1/2 teskje sterkt
paprikapulver

Til den grønne mojo-sausen

1 hel hvitløk
1 håndfull koriander eller persille
1 glass olivenolje
1 dash hvit eddik
1 teskje karve
Havsalt

Tilberedelse av den sterke mojo-sausen

Når du skal forberede tradisjonell sterk mojo-saus, er det første du må gjøre, å bløtlegge de tørkede chilipepperne i en time. Når det har gått en time, er det på tide å tørke dem og fjerne frøene. Skjær dem i ringer. Deretter må du skrelle og kappe opp hvitløken. Legg hvitløken og chilipepperne i en morter sammen med salt, karve og paprikapulver, og knus blandingen inntil du får en homogen masse. Tilsett oljen litt etter litt mens du fortsetter å knuse blandingen i morteren. Ferdig!

Tilberedelse av den grønne mojo-sausen

Grønn mojo-saus er veldig enkel å tilberede. Knus skrelt hvitløk, salt, karve og persille (eller koriander) i en morter. Tilsett olje og eddik litt etter litt mens du fortsetter å knuse blandingen i morteren, og ... vips så var det ferdig!

Tilberedning
av kanariske poteter

Det første du må gjøre, er å vaske potetene godt for å fjerne jorden, men ikke skrell dem. Deretter legger du dem i en stor gryte og tilsetter vann. Ikke tilsett mer vann enn det som er nødvendig for å dekke potetene. Legg et rent kjøkkenhåndkle over potetene, tilsett salt og kok opp. La potetene koke inntil de er gjennomkokt. Vannet fordamper nesten fullstendig, men du må ikke tilsette mer vann. Fjern kjøkkenhåndkleet, og dryss det resterende saltet over potetene. Kok opp igjen, inntil skallet på potetene blir rynkete og tørt. Vel bekomme!