SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

7

noter

for 7 øyer

Det er et kjent fenomen at omgivelsene påvirker folks liv og preger deres kunstneriske og musikalske uttrykk. Derfor er det ikke rart at Kanariøyene har en svært rik og variert musikk. Kontrasten mellom landskapene, og at hver av de 7 øyene kan være en kilde der du kan hente inspirasjon, har gitt rom, ikke bare for ulike musikalske stiler og folkedanser; det er også her en av de store tenorene kommer fra, Alfredo Kraus.

Som overalt i verden, har også musikken vært en drivkraft som har knyttet menneskene på øyene til hverandre på ulike tidspunkt i livet; under pløyingen eller tresking på jordene, sangtradisjonen "Rancho de ánimas" fra enkelte ritualer eller de tradisjonelle dansene "las folías", "isa" og "malagueñas" .

Slik at når du lurer på hvordan du kan bli bedre kjent med kulturen på Kanariøyene, lukk øynene og lytt.

/

Tradisjonens

rytme

Den tradisjonelle kanariske musikken er et resultat av omfattende kulturell påvirkning fra Europa og Amerika, som har beriket den musikalske kulturen gjennom historien, uten å glemme enkelte innfødte rytmer som har holdt seg levende.

Imidlertid har den kanariske musikken utviklet sin egen personlighet over tid, fanget opp de typiske trekkene ved det kanariske folket, og på denne måten skapt en mye mer variert stil enn den var i starten.

/

Tradisjonell

sang og dans

på hver øy

El Hierro

Dansen Baile del Vivo, Tango fra el Hierro og dans for Jomfruen

Tenerife

Lo Divino Santo Domingo og Tango de la Florida

La Palma

Sirinoque, Aires de Lima og dansen Baile del trigo

Gran Canaria

Masurka, Endecha og Aires de Lima

La Gomera

El Tajaraste eller trommedansen Baile del Tambor

Fuerteventura

Polka, Siote og Berlina

Lanzarote

Sorondongo og La Zaranda

/

Musikk

for ørene dine

hele året

Forestill deg et sted der du kan bli ett med musikken. Forestill deg at du nyter lyden, og at du får mulighet til å oppleve disse inntrykkene ved hver årstid. Konserter, opera, festivaler med klassisk musikk, auditorier og en uendelig musikk-kultur.

Nå, slutt å forestille deg dette stedet og oppdag Kanariøyene, et bredt spekter av muligheter i verdens beste klima. Slik kan du nyte god musikk 365 dager i året.

/

Den internasjonale

festivalen

Etter mer enn 30 år med tilbud av beste kunstneriske kvalitet, har den Internasjonale Musikkfestivalen på Kanariøyene blitt anerkjent som en internasjonal festival for klassisk musikk, med orkestre fra hele verden. I tillegg er det den første av årets musikalske aktiviteter i Europa, da den finner sted i januar og februar, noe som bare er mulig på Kanariøyene, takket være den stabile temperaturen hele året.

Se begivenheten
/

Alfredo Kraus

Auditorium

Dette auditoriet som også er kjent som Las Palmas de Gran Canaria Auditorium, har fått sitt navn etter Alfredo Kraus, den mest internasjonale tenoren fra kanariøyene og elsket av det store publikum for sin innsats i musikklivet. Tegnet av arkitekten Oscar Tusquets og reist oppå en sokkel av vulkansk stein, har den en overflate på 16 750 m2, fordelt på 25 lokaler der noen av konsertene under Den internasjonale musikkfestivalen på Kanariøyene finner sted.

/

Auditorium Adán Martín,

Tenerife

Før het det og var kjent som Tenerife Auditorium, men det nye navnet er gitt for å hedre den forhenværende lederen av Kanariøyenes selvstyreregjering, som en æresbevisning for å ha stått bak oppføringen av bygget mens han var leder for lokaladministrasjonen Cabildo de Tenerife. Den oppsiktsvekkende designen som er laget av arkitekt Santiago Calatrava vil gjøre deg målløs, og det samme vil programmet gjøre, som har konserter med musikk i ulike stiler, og andre typer scene-forestillinger.