SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

El
timple,

festens sjel

Treverk, strenger og kropp som en pære. Nei, det er ikke en gitar, det er en timple: et instrument på snaut førti centimeter som har satt sitt preg på kanariske folketradisjoner. Etter at man begynte å lage dem i det nittende århundret, har de blitt favorittinstrumentet framfor noe annet - først på de østlige øyene og til sist på La Gomera og El Hierro.

SLIK
LYDER TIMPLEN

Det finnes mange typer av timpler:

med fem strenger, med fire, contras …

Ettersom den har begynt å innta hovedrollen, og gå inn på andre musikalske områder, har dens egenskaper utviklet seg for å tilpasse seg dens nye rolle.

Kanarisk musikk

OG HVIS DU VIL HØRE DEN

PÅ DIREKTEN…

Når kan du høre timple live? Alltid! Dens glade toner gir liv til enhver landsbyfeiring eller pilegrimsvandring, ja til nesten alle fester på disse øyene - og dem er det mange av! Uansett når du kommer, så finner du en feiring der timplen setter lydsporet. Så ser du noen i lokale festdrakter, er det ingen grunn til å nøle, bare hiv deg med på festen.

Folkefester

VI DRAR PÅ PILEGRIMSFERD

FORTIDEN,
NÅTIDEN
OG FRAMTIDEN

TIL TIMPLEN

I museet for Timplen i Teguise kan du lære hvordan de blir laget, se produktene til instrumentmakerne på Lanzarote og også bli kjent med de nærmeste slektningene til dette instrumentet. Dykk ned i Timplens historie og dens påvirkning på kanarisk folklore, og lær hvordan ny teknologi har forandret instrumentet i de seneste årene. Det hele foregår i en arkitektonisk interessant bygning, der du også vil kunne oppleve konserter, foredrag og kurs.

Teguise