SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Naturenfor dine føtter

På Kanariøyene finnes det mer enn herlige strender. Det finnes også eldgamle skoger, klar stjernehimmel og vulkaner som skaper underlige landskaper. Alt ligger til rette for å krone ferien med en tur til Spanias høyeste fjelltopp eller dra på camping i en nasjonalpark, for de fleste naturattraksjonene har enkel tilgang og godt tjenestetilbud.

Vernede
områder

Øyene har et stort biologisk mangfold med over 3000 plante- og dyrearter som du ikke finner noe annet sted i verden. Derfor er 40 % av Kanariøyenes areal vernet: det finnes 7 biosfærereservater, 3 marine reservater og 4 spektakulære nasjonalparker der du kan bli nærmere kjent med de rike økosystemene på Kanariøyene.

Teide
nasjonalpark

Teide er det perfekte reisemål for hele familien. Turen opp til denne vulkanen kan man ta i taubane, på bare åtte minutter, eller til fots langs en sti som tar seks timer (men som krever egnede klær og fottøy pluss beskyttelse mot solen). Utsikten der ovenfra er imponerende. Det dreier seg om verdens tredje høyeste vulkan, og fra det høyeste punktet kan man se hele Tenerife. Av og til, hvis det er spesielt god sikt, kan man til og med se de andre øyene.

Timanfaya
del nasjonalpark

Ildfjellene på Lanzarote, Las Montañas de Fuego, er som et stykke av planeten Mars på jorden: 5000 hektar som ikke er forstyrret av hverken vegetasjon eller menneskelige inngrep, og som har en eiendommelig, spektakulær skjønnhet. Du kan oppleve dette rene landskapet med rød og svart jord til fots eller i buss, men det morsomste er uten tvil å se det fra ryggen på en dromedar.

Garajonay
nasjonalpark

Denne nasjonalparken har navn etter legenden om Gara og Jonay, den kanariske versjonen av Romeo og Julie. I denne frodige laurbærskogen bugner det av mose og bregner, og når du vandrer rundt i nettverket av stier vil du få følelsen av å ha blitt sendt tilbake til forhistorisk tid. Nasjonalparkens perle er området langs bekken El Cedro: en gammel, irrgrønn skog med usedvanlig stort artsmangfold.

Caldera de
Taburiente
nasjonalpark

Denne parken midt på øyen er sannsynligvis grunnen til at den kalles La Isla Bonita, som på norsk betyr Den vakre øyen. I hjertet av La Palma kan du vandre gjennom skoger med kanarifuru, se den helt spesielle fargerike fossen og beundre en nattehimmel som du aldri har sett maken til, fra klippeblokken Roque de los Muchachos.

Turforslag
med fantastisk utsikt

Det fine med at temperaturen er mild året rundt, er at hver dag er en fin dag for å bli kjent med Kanariøyenes natur. En tur er nok til å se hvordan landskapet endrer seg i løpet av få kilometer: strand, ørken, skog ... La magien lede deg når du vandrer langs stier som er tilpasset alle nivåer.

Og når du trenger en pause, kan du ta den på et av de mange tilrettelagte utsiktspunktene du finner på Kanariøyene. Mens du tar en pause kan du beundre mer enn bare utsikten. Du vil også få et nytt perspektiv på Kanariøyenes arkitektur og kunstneren César Manriques verk.

Finne roen
og puste ren luft

Etter en fin tur i naturen er det ingenting som er bedre enn å slappe av i et av de fredelige parador-hotellene og landhotellene på Kanariøyene. Her er det ingenting som bråker eller forstyrrer deg, og du kan sove i behagelig avstand fra de travle byene, helt alene med naturen og drømmene dine. Når du våkner venter en deilig frokost med lokale produkter som vil gi deg nye krefter til å fortsette utforskningen av Kanariøyenes vakre landskap.