SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Moro på sjøen

Svarte strender, gylne strender, turiststrender, øde strender ...
Ingenting er som å legge seg ned i sanden under solen og lytte til havets søvndyssende brus. Eller?

Ferielivet foregår ikke bare på landjorden, og hvis du er glad i eventyr med saltsmak, kan du glede deg over en masse muligheter til å ha det moro på sjøen: du kan hilse på de som bor der nede i vannet, kjøre båt eller vannscooter, eller la vinden føre deg av sted. Det er det samme hva du gjør, så lenge det foregår i sikre former, og på Kanariøyene finner du profesjonelle, godt forberedte folk som hjelper deg med hva det måtte være.

Tid for å ha det gøy!

Sistemann uti
er en pyse!

En tur på stranden er ikke komplett uten en dukkert. Sjøen på Kanariøyene er deilig og forfriskende etter en stund i solen, for temperaturen ligger rundt 20 grader året rundt.

Det er noe eget ved å svømme rundt i turkist sjøvann. Strendene og de naturlige bassengene på Kanariøyene er det beste stedet å prøve det.

En verden under
havoverflaten

På med dykkermaske, snorkel og svømmeføtter. Nå er det tid for å bli kjent med de lekne skapningene som bor i Atlanterhavet. Dykking med snorkel er en avslappende og morsom strandaktivitet, og du trenger ikke å ha med deg noe spesielt: mange steder langs kysten kan du låne utstyr av god kvalitet.

Sol, vind
og bølger

Hvem har ikke drømt om krystallklart vann, vind og et surfebrett?

Hvis surfelivsstilen tiltrekker deg, så har du kommet til rett sted! Takket være det milde klimaet kan du få opplæring eller leie utstyr til aktiviteter som surfing, bodyboard eller padlebrett året rundt. Dessuten gjør passatvindene øyene til det perfekte sted for kitesurfing og brettseiling.

Kast deg
uti det!

Kanariøyene oppsto gjennom vulkansk aktivitet, og de fantasirike formene som magmaen har skapt ser enda mer spektakulære ut fra havet. På padletur i kajakk kan du ta deg fram til huler og viker som ellers er utilgjengelige, og nyte solen og oppleve havet på en ny måte.

Men hvis du foretrekker vind i håret og følelsen av total frihet, kan du heller leie en vannscooter og kjenne fartsfølelsen mens du suser over bølgetoppene.

Delfiner
og hvaler

På Kanariøyene kan du støte på hele 26 forskjellige hvalarter. For å få se dyr som delfiner, spermhval og finnhval er man avhengig av mange faktorer, men på Kanariøyene er sjansene for suksess meget høye, ettersom flere bestander har fast tilhold her. Hvis du kunne tenke deg en båttur i disse spesielle områdene, bør du velge båter av typen "Barco Azul", de blå båtene, som respekterer dyrenes velferd. Husk at man ikke kan mate eller bade med dyrene på disse utfluktene.

Uteservering
ved havet

Etter et kveldsmåltid med bølgeslag som akkompagnement, er det klart for moro: opplevelserike dager på strendene etterfølges av magiske netter som bør leves like intenst. På Kanariøyene har du alltid muligheten til å ta et glass med noe godt nær sjøkanten eller danse på utendørs dansegulv, for klimaet innbyr til å nyte livet under åpen himmel året rundt. Natten begynner ... hvordan vil den ende?