SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Reise med kjæledyr

HUNDENES ØY

Helt fra sin tidligste historie har Kanariøyene hatt et veldig nært forhold til hundenes verden.

Navnet kommer fra det latinske ordet canis og henspeiler på de to store mastiffene de første oppdagerne av øyene fanget ved sin ankomst i år 40 før Kristus, en hendelse som vises på Kanariøyenes våpenskjold.

FØR DU REISER

Hvis du har tenkt å ta med kjæledyr er det en del ting du bør huske på. Det er viktig å passe på at du bestiller et hotell eller annet overnattingssted som tillater kjæledyr og at du husker å skaffe ditt kjæledyr reisedokumenter hos veterinær.

Når du bestiller billetter, bør du også huske å sjekke flyselskapets regler for kjæledyr og hvilke forhold de reiser under.

KJÆLEDYR PÅ KANARIØYENE

Når du befinner deg på øyene med kjæledyr bør du huske at det på de fleste offentlige steder er obligatorisk å ha hunden i bånd og til og med, for noen raser, bruke munnkurv. På den annen side, finnes det en rekke områder spesielt beregnet på kjæledyr hvor menneskets beste venn kan nyte større frihet.

Dersom du har behov for å bringe ditt kjæledyr til dyrlege, finner du en rekke veterinærklinikker på alle øyene.

OVERNATTING MED KJÆLEDYR

På Kanariøyene finner du stadig flere luksushoteller som tillater kjæledyr. Mange av dem tilbyr også en liten velkomstpakke med alt det nødvendigste for en ferie med kjæledyr.