SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Ekte stier som

ser kunstige ut

Det å gå i naturen på Kanariøyene gir en magisk, ubeskrivelig følelse. Det er bare ved å gå at du kan komme til bortgjemte steder som ser ut til å være uoppdagede, trekke inn den rene stillheten og slappe av og bare føle energien som omgir deg.

Kanariøyene har et fjellandskap med enorm geologisk verdi. Mens du går langs stiene, ser du jungellignende områder, slangeaktige sanddyner og bratte vulkanske klipper. Når du går her, vil du omgi deg av et beskyttet område med et overraskende stort biologisk mangfold, finne farger du trodde ikke fantes lenger og føle deg som en av øyas første innbyggere.

Her finner du et nær sagt uendelig antall godt oppmerkede og godkjente ruter som har alt som trengs for alle slags fotturister – fra nybegynnere til eksperter.

Beskyttede stier

Mange av stiene på Kanariøyene går gjennom nasjonalparker og områder UNESCO har erklært for å være blant verdens naturarvsteder. Dette er en unik mulighet til å få inngående førstehåndskjennskap til jordens vakreste naturarv.

Tusen år gammel laurbærskog

Laurbærskogen er kanskje et av de viktigste naturlige minnene fra fortiden. Disse skogene ble til for millioner av år siden, og Kanariøyene er et av få steder på jorden der de fortsatt finnes.

Mangfold i et nøtteskall

De geografiske særegenhetene på disse øyene gjør det mulig å følge ruter med større kontrast av terreng og landskap enn de aller fleste andre steder i verden. På en og samme tur kan du se både sletter, skoger og vulkaner.

Utsikt på høyt plan

Det spesielle landskapet på øyene legger til rette for ruter med mange høydeforskjeller på kort avstand, noe som gir mange muligheter til å å ta pauser for å hente nye krefter og samtidig nyte en storslagen utsikt.

En enorm
geografi
Stier bare
et steinkast unna

Til toppen av Teide

Tenerife

Teide nasjonalpark ligger midt på Tenerife, og mange stier går gjennom den – blant annet en rute som tar deg til kanten av vulkanen. En tur til toppen av Kanariøyene som ingen fotturistfantast kan gå glipp av.

Tenerife

La Plata-ruten 

Gran Canaria

La Plata-ruten følger en gammel krøttersti som ble brukt av de opprinnelige innbyggerne på Gran Canaria. Den går gjennom viktige naturområder og leder deg gjennom furuskoger og lave åser med gyvelblomster, oksetunge og takløk.

Gran Canaria

Los Gracioseros

Lanzarote

Denne ruten følger en gammel vei som innbyggerne på La Graciosa brukte for å dra til og fra Lanzarote. Ruten er 4,5 kilometer lang og går fra Río-stredet og over Famara-klippene. Her får du en god mulighet til å bli kjent med lokal flora og fauna.

Lanzarote

Den Lille Øya Lobos

Fuerteventura

Den eneste måten å nå Lobos-stien på, er i båt fra Corralejo. Dette er et av de best bevarte områdene på Kanariøyene. Ruten begynner ved havnen og går i sirkel rundt hele den lille øya til den når Martiño-fyrtårnet.

Fuerteventura

Caldera de Taburiente

La Palma

Caldera de Taburiente nasjonalpark har mange ulike ruter som passer for alle slags fotturistfantaster – fra nybegynnere til eksperter. Barranco de las Angustias, Pino de la Virgen, Cumbrecita, Bejenado-toppen ... Ruter som uten tvil er verdt turen!

La Palma

Bajada de Jinama

El Hierro

Jinama-veien er kjennetegnet av store høydeforskjeller langs ruten. Den følger den historiske hovedveien som ble brukt for å komme seg til El Golfo, og skiller seg ut som følge av de geologiske elementene og plantene som finnes her.

El Hierro

Contadero – Cedro

La Gomera

Denne ruten går gjennom hjertet av La Gomera og skiller seg ut som følge av det store mangfoldet av trær som er særegne for Garajonay, for eksempel laurbærbusker og lindetrær. I tillegg går ruten helt frem til et kapell med en spesiell historie det er vel verdt å ta seg tid til å høre.

La Gomera
/
Stier for
alle
alle
nivåer

nivånivå

Disse rutene er ideelle for å gå gjennom konkrete naturområder og få et friskt perspektiv på dem. Lengden og ruten til disse stiene legger alt til rette for en rolig tur der du kan bli kjent med landskapet i området.

nivåMiddels

Disse stiene er fortsatt ikke veldig vanskelige, men de er lengre og noe mer utfordrende og går gjennom mer kontrastfylte landskap. Med bare én slik tur får du et godt innblikk i mangfoldet på øya.

nivå avanzado

Dette er lengre og vanskeligere ruter som har den fordelen at de går gjennom ulike typer landskap og fjellområder, noe som gjør at du på bare én tur kan oppleve store kontraster.